Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська делегація закликала Ватикан оголосити 24 лютого Днем посту і молитви за Україну

    25 січня у Ватикані відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) зі Святішим Отцем Франциском. Під час спілкування з Папою Франциском релігійні лідери України розповіли про наслідки російської агресії проти українського народу та подякували Його Святості за духовну, гуманітарну та міжнародну підтримку нашої держави.

    Про це повідомляє секретаріат Глави УГКЦ у Римі.

    Під час спілкування глави та представники Церков і релігійних організацій України засвідчили важливість єднання зусиль релігійних діячів України та світу у протистоянні російській агресії й ідеології «русского міра». Члени делегації подякували Папі за постійну духовну підтримку, кульмінацією якої є його звернення до українського народу в дев’ятий місяць повномасштабної війни.

    Члени ВРЦіРО також подякували Святішому Отцеві за допомогу в подоланні гуманітарної кризи та підтримку України на міжнародному дипломатичному рівні.

    Від імені української делегації до Папи звернувся єпископ Маркос Оганесян, Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви та головуючий у ВРЦіРО. У зверненні він зокрема, попросив Папу оголосити 24 лютого, річницю початку великої війни, Днем посту і молитви за справедливий мир в Україні.

    Учасники візиту висловили Папі Франциску сподівання, що спілкування й обмін думками, які відбулися, сприятимуть Україні та світу в досягненні тривалого справедливого миру.

    На пам’ять про зустріч представники Ради подарували Папі Франциску картину із зображенням мирної України, намальовану українськими дітьми, та зменшену копію скульптури Архистратига Михаїла, покровителя Києва, встановленої у парку «Володимирська гірка» у столиці України.

    Зі свого боку Папа Франциск подарував делегації збірку-енцикліку про мир в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне