П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Візит до Ватикану є нагодою донести до Святішого Отця Франциска голос українського народу – предстоятель УГКЦ

    Представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, в рамках візиту до Апостольської Столиці, 24 січня відвідали Собор святої Софії у Римі. Прийняв гостей у своєму Патріаршому Прокатедральному Соборі предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, представивши їм Апостольського Екзарха Преосвященного владику Діонісія Ляховича.

    З 24 по 26 січня триває візит представників Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій до Риму, центральною подією якого стане зустріч із Папою Римським Франциском. Востаннє така зустріч відбулася у 2001 році зі святим Папою Іваном Павлом II, повідомляє РІСУ.

    Блаженніший Святослав підкреслив, що «під час війни Всеукраїнська рада Церков, яка об’єднує всіх християн, юдеїв, мусульман України, перетворилася на потужний голос громадянського суспільства», тому для представників Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій візит до Ватикану є нагодою «донести до Святішого Отця Франциска голос українського народу».

    Представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій матимуть зустріч з Папою Римським, з очільником ватиканської дипломатії Державним секретарем Ватикану П’єтро Пароліном, а також із кардиналом Куртом Кохом, який очолює Дикастерію з питань єдності християн і міжрелігійного діалогу.

    «Ця поїздка матиме історичне значення. Сподіваємося, що голос різних Церков та релігійних організацій буде почутий і принесе добрі конкретні плоди для нашого зболеного народу», — підкреслив предстоятель УГКЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне