П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулася зустріч делегації ВРЦіРО з керівниками дікастерій Ватикану

    У вівторок, 24 січня, Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній у складі делегації Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій взяв участь у зустрічах з очільниками дікастерій Ватикану.

    У Дікастерії комунікації делегацію прийняв її префект доктор Паоло Руффіні зі співробітниками, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Звертаючись до нього, Блаженнійший митрополит Епіфаній подякував за зустріч та наголосив на необхідності поширення правди, яка є зброєю проти агресивної пропаганди війни. «Війну почала Росія майже 9 років тому з брехні, що України не існує, не існує окремого народу. І цю ідеологію «русского міра» зробили базою для виправдання агресії, для виправдання геноциду. Для досягнення справжнього миру важливо поширювати правду і ми відкриті до співпраці в цій сфері» – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Також він подякував за заклики Папи Римського Франциска молитися про Україну. «Ми знаємо, що молитва має велику силу, це зброя проти зла, і ми вдячні Папі Франциску і всім, хто молиться про Україну» – сказав владика Епіфаній, відзначивши також гуманітарну допомогу, яка вже надійшла та продовжує надходити від католиків зі всього світу.

    Після тривалого плідного спілкування делегація продовжила програму візиту зустріччю з префектом Дікастерії для міжрелігійного діалогу кардиналом Мігелем Аюсо та його співробітниками.

    Звертаючись до кардинала Аюсо Блаженнійший владика підкреслив, що Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій є прикладом плідного рівноправного діалогу представників різних конфесій та релігій. «Ми маємо досвід співпраці протягом вже понад 25 років, представляючи понад 90% релігійної мережі нашої країни, а це – більшість нашого суспільства. І ми є свідками тих страждань, які принесла війна, свідками боротьби за правду і свободу. Ми відкриті до діалогу в Європі та світі, щоби і отримувати досвід, і ділитися досвідом та свідченням про наше життя, наш біль і нашу надію на перемогу і мир» – зазначив митрополит Епіфаній.

    За підсумками зустрічей було домовлено підтримувати і поглиблювати співпрацю між ватиканськими інституціями та українською релігійною спільнотою.

    Найсвіжіше

    Популярне