П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    СБУ викрила корупціонерів, які на кордоні вимагали хабарі з юдейських паломників

    На Одещині Служба безпеки України заблокувала схему отримання хабарів митниками та прикордонниками під час перетину кордону іноземцями. За даними слідства, керівники одного з митних постів та відділу прикордонної служби систематично вимагали та отримували гроші від одного із напрямів юдейської течії, які відвідують релігійні місця в Україні.

    Про це в Телеграмі повідомляє Управління СБУ в Одеській області.

    Схема стала для хабарників особливо прибутковою після повномасштабного вторгнення РФ та закриття повітряного простору України для цивільних перевезень.

    “Посадовці контрольно-пропускного пункту умисно і безпідставно затягували проходження іноземцями митного та прикордонного контролю під час їх виїзду до Молдови. “Ретельно” перевіряли документи, особисті речі, транспортні засоби тощо. У такий спосіб зловмисники примушували до сплати хабарів, усвідомлюючи що затримка на кордоні призведе до запізнення на літак. Вартість безперешкодного перетину кордону одного транспортного засобу становила від 150 до 500 доларів США”, ‒ йдеться у повідомленні СБУ.

    Співробітники СБУ затримали одного з організаторів схеми – старшого зміни головного державного інспектора Управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Одеської митниці після отримання чергового хабара. У фігуранта виявлено значну суму готівки у різній валюті.

    “Для отримання доказів протиправної діяльності правоохоронці провели ряд обшуків в службових приміщеннях митного посту та відділу прикордонної служби. А також за місцями проживання фігурантів провадження. Вирішується питання щодо затримання інших фігурантів та подальше повідомлення про підозри за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх учасників корупційної схеми”, ‒ повідомили в СБУ.

    Нагадаємо, митрополит Олександр написав заяву в СБУ, через осквернення могили митрополита Володимира (Сабодана).

    Найсвіжіше

    Популярне