П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Ніякого осудження російських вбивць: патріарх Антіохійський зустрівся із главою «МЗС» РПЦ і разом відвідали посольство рф у Сирії

    Антіохійська Православна Церква демонструє лояльне ставлення до Московського патріархату і росії попри підтримку РПЦ війни і звірства вчинені російськими окупантами в Україні.

    20 січня в рамках візиту до Антіохійського патріархату прибув голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків московського Патріархату митрополит Волоколамський Антоній (Севрюк). 20 січня він зустрівся із патріархом Антіохійським Іоаном Х, а 21 січня він відвідав Успенський собор у Дамаску. Митрополит РПЦ також був запрошений до посольства Росії в Дамаску разом із патріархом Антіохійським.

    Як повідомляє пресслужба ВЗЦЗ РПЦ, патріарх Іоан Х назвав візит представників РПЦ до нього, «прекрасною можливістю продемонструвати взаємну підтримку та єдність двох Помісних Православних Церков».

    22 січня єрархи РПЦ відвідали храми Антіохійського патріархату на честь святого великомученика Георгія в Арбіні та храм в Аз-Забадані, які були зведені за підтримки Московського патріархату.

    На заході був присутній командувач групою військ Збройних сил російської Федерації у Сирійській Арабській Республіці генерал-полковник О. М. Сердюков і російський посол Єфимов. У зв’язку з чим Антіохійський патріарх наголосив: «Ваша присутність тут ще раз підтверджує єдність, яка пов’язує наші Церкви – Антіохійську та Російську. Ми єдині. У рамках цієї єдності Російська держава та Російська Православна Церква вирішили допомогти нам відновити те, що було зруйновано війною. Сьогодні ми на Божу славу знову стоїмо в цьому храмі, відбудованому спільними зусиллями…».

    Далі патріарх Антіохійський навіть зазначив, що «під час Літургії ми молилися за здоров’я президента Росії В.В. Путіна та за здоров’я Президента Сирії Башара Асада. Ми молимося за здоров’я Святішого Патріарха Кіріла, молимося за всю Російську Православну Церкву і весь російський народ».

    Найсвіжіше

    Популярне