П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Російській “релігієзнавець” лякая кровопролиттям у Києві через можливу передачу лаври

    Російський “релігієзнавець”, “соціолог релігії” Роман Лункін в інтерв’ю російським медіа розповів, що зараз українська влада “не має якихось реальних підстав для претензій” до Українької православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом).

    “Я не бачу якихось реальних підтверджень того, що представники цієї церкви могли займати по-справжньому проросійську позицію чи якимось чином допомагати саме російській стороні”, – зазначив Лункін.

    За його словами, якщо Києво-Печерську лавру “відберуть в УПЦ та передадуть ПЦУ, звичайно це викличе сутички та бійки ченців та віруючих на вулицях Києва навколо неї”.

    “Враховуючи напруження ситуації, може пролитися кров. Віруючі не захочуть віддавати святиню незалежно від того, проросійська чи антиросійська у них позиція — та й взагалі ці поняття вже в минулому”, – говорить “релігієзнавець”.

    На його думку, найоптимістичніший варіант полягає в тому, що “постійний тиск на УПЦ триватиме аж до зниження напруження конфлікту”.

    “У результаті це викликає лише масове роздратування з боку віруючих. Знову ж таки, спроби за підтримки місцевої влади захопити парафії та монастирі робилися з 2014 року. У результаті ця антицерковна істерія закінчиться нічим, але залишиться плямою на біографії Зеленського”, – говорить Лункін.

    Найсвіжіше

    Популярне