Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) залишається частиною РПЦ, хоч не визнає це – журналістка Соня Кошкіна

    Шеф-редакторка видання LB.ua Соня Кошкіна нагадала, що так звана “УПЦ” досі залишається частиною Російської Православної Церкви.

    “Якби ти розмовляв з представниками УПЦ, вони б дуже образилися на те, що ти казав “МП”. Вони вважають, що вони не МП, хоча насправді вони залишаються частиною Російської православної церкви, просто дійсно мають розширені права. Я для себе знайшла таку формулу — завжди пишу “УПЦ (типу не МП)”, – розповіла Кошкіна в інтерв’ю для Радіо НВ.

    Журналістка зізналась, щодо моменту утворення Православної Церкви України в 2018 році  вимушено перебувала в лавах МП і тому вона цю публіку дуже добре знає.

    “Так, зараз вже значна частина перейшла з МП до ПЦУ. І я сподіваюся, що цей процес буде продовжуватися. І я, чесно кажучи, не дуже розумію тих, хто продовжує там залишатися”, – зауважила Соня Кошкіна.

    Вона заявила, що поважає отця Андрія Пінчука і розуміє, чому, наприклад, його парафія не переходить.

    “Я б в ефірі не хотіла б про це говорити, тому що це дуже довга релігійна, богословська, теологічна історія, щоб не перевантажувати слухачів. Але є причини, і вони заслуговують на повагу”, – переконує Кошкіна.

    Говорити, що в УПЦ МП всі-всі-всі чорти — це неправильно, це неправда, сказала вона.

    Найсвіжіше

    Популярне