Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол росії у Ватикані обурився словами Франциска про жорстокість російських солдат

    Посол росії у Ватикані Алєксандр Авдєєв передав протест з приводу опублікованих у журналі Americamagazine, висловлювань папи Римського про жорстокість російських окупантів в Україні.

    «Ввечері 28 листопада я зробив подання керівництву дипломатичної служби Ватикану, висловивши обурення дивними висловлюваннями, приписуваними Папі Римському Франциску в його інтерв’ю, що вийшов на порталі Americamagazine, опублікованому в США. Україні”, – сказав Авдєєв, цитують росЗМІ.

    Представник рашистів зазначив, що “єдність багатонаціонального російського народу непохитна і нікому не вдасться поставити її під сумнів”.

    Папа Римський Франциск в інтерв’ю назвав чеченців і бурятів “найжорстокішою частиною російських військ в Україні”.

    “Коли я говорю про Україну, я говорю про людей, які прийняли мученицьку смерть. Якщо у вас є мученики, то є й ті, хто мучить їх. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що в мене є багато інформації про жорстокість військ, що вдерлися. Як правило, найжорстокішими, мабуть, є ті, хто з Росії, але не (дотримуються, – ред.) російської традиції, такі як чеченці, буряти і так далі”, – сказав він.

    При цьому понтифік наголосив, що агресором насамперед є російська держава, вона вторглася в Україну.

    Він також порівняв війну Росії в Україні з “жахливим геноцидом” 1930-х років, організованим радянською владою Голодомором.

    Варто зазначити, що впродовж 9 місяців російська армія вчинила сотні тисяч грубих порушень прав людини та звичаїв війни. Під обстріли й авіаудари рашистів потрапляють мирні громадяни, карети швидкої допомоги, дитячі будинки та лікарні.  Окупанти вбивають, ґвалтують і викрадають місцеве населення, руйнують його помешкання та іншу цивільну інфраструктуру. Це справжній геноцид українців, від якого в кремлі хочуть відмовитись безглуздими запереченнями і брехнею.

    Нагадаємо, у Маріуполі окупанти демонтували пам’ятник жертвам Голодомору, назвавши його “символом дезінформації”. Також нові жахливі кадри з Ізюму показав фотограф, який до останнього знімав бої за Маріуполь.

    Найсвіжіше

    Популярне