Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Оновлено. У Чернівцях СБУ обшукує єпархіальне управління та храми УПЦ (МП), – ЗМІ

    25 листопада в єпархіальному управлінні Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом), а також Миколаївському Соборі УПЦ (МП) силовики проводять обшуки.

    Про це повідомляють зранку низка телеграм-каналів.  За даними пабліків, представники СБУ, а також озброєні люди в камуфляжі (імовірно тероборона) оточили будівлю єпархіального управління УПЦ (в єдності з Московським Патріархатом) в Чернівцях.

    Є повідомлення про те, що 25 листопада правоохоронці прийшли і в Миколаївський  Соборі УПЦ (МП).

    Оновлено: Слідчі дії пітвердили Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ. Там кажуть, що представники СБУ недопускають нікого на територію храму.

    Жодних представників сторонніх релігійних організацій на території єпархії немає. Це не захоплення”, – йдеться в повідомленні.

    Причина обшуків наразі невідома. Управління Служби безпеки у Чернівецькій області поки що слідчі дії не коментувало.

    Нагадаємо, цього тижня перевірки проводилися на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ (в єдності з Моспатріархатом) у Рівненській області. Як повідомили у пресслужбі відомства, усього перевірили понад 350 церковних споруд і 850 людей. На території храмів виявили людей без документів, громадян Росії, а також російську літературу і великі суми грошей в гривнях, доларах і рублях.

    Там вказані заходи проводилися для:

    • недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра»;
    • перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо;
    • убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

    Найсвіжіше

    Популярне