Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Має бути не просто заборона Моспатріархату, а реальні кримінальні справи щодо священників, – політолог про обшуки в УПЦ (МП)

    Сьогодні Україні важливо раз і назавжди покінчити з усім, що пов’язано з Російською Федерацією, і позбутися агентів, які максимально намагаються здаватися не тими, ким є. І щодо УПЦ (та, що в єдності з Московським Патріархатом) це має бути не просто заборона, а кримінальні справи, які мають розглядатися в судах.

    Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог Артем Бронжуков.

    “До того ж це не просто заборона Московського Патріархату, це повинні бути кримінальні справи, які повинні розглядати в суді. Усі люди, які в рясах роками прикидалися церковними служителями, а за фактом були агентами агресора, повинні нести цілком справедливе і головне — законне покарання”, — сказав він.

    Політолог наголосив, що російська Церква не має нічого спільного з Богом.

    “Деяким людям не особливо важливо було проводити паралелі між українською Церквою і московською. Але сьогодні є купа кейсів, які можна наводити як приклад і якраз розвінчувати міфи стосовно російської Церкви. Вона не має нічого спільного з Богом. Це якраз просування російських наративів “русского міра”, це переховування злочинців. Ми можемо згадати бразильського терориста Лусваргі, який воював за так звану “ДНР”, а після переховувався в Києво-Печерській Лаврі. І спасибі українським патріотам, які його там знайшли”, — додав Бронжуков.

    Також, на його думку, з людьми потрібно працювати в плані освіти та просвіти.

    “Якщо ми будемо сьогодні на державному рівні займатися політикою просвіти людей стосовно Церкви, спрямовувати й пояснювати те, чому подібні рішення держава ухвалює, я думаю, ні в кого не буде виникати подібних думок. Згадаймо період до повномасштабного вторгнення Росії, то і в Маріуполі, і в Харкові були люди, які вважали, що в принципі Росія — це друг і союзник. Але після того, як російські бомби почали знищувати мирних громадян, стирати з лиця землі цілі квартали і показали, що позиція Путіна не має нічого спільного з дружбою, союзом і гуманізмом. Те ж саме потрібно перекладати на Церкву і пояснювати людям. Я впевнений, що сьогодні в Україні вже ніхто не плекає жодних надій з приводу того, що з Росією можна дружити, крім відкритих агентів, якими дуже часто є якраз представники Московського Патріархату”, — резюмував Артем Бронжуков.

    Найсвіжіше

    Популярне