Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Глава “екзархату” РПЦ в Африці: “Розкольник Феодор підпише акт про повну капітуляцію Александрійської Церкви”

    “Екзарх” РПЦ в Африці, заборонений митрополит Клинський Лєонід (Горбачьов) відреагував на рішення Синоду Александрійського Патріархату, якими його викинули зі священного сану.

    “АПЦ, підтримавши людей, які вчинили розкол у Вселенському Православ’ї, котрі віроломно користуються підтримкою заходу, що вторглися на канонічну територію Російської Православної Церкви, видавши мізерну томописулю про свої права на цю “землю”, визнавши анафемовану людину та її “хіротонію”, що там народили”, – написав так званий екзарх Лєонід у своєму Telegram-каналі.

    Заборонений архиєрей РПЦ зазначив, що місія так званого екзархату РПЦ в Африці продовжує свою працю в той час, коли “справи опонентів йдуть все гірше і гірше, і їм нічого не залишається, як бризкнути заздрістю та отрутою”.

    Горбачьов порівняв предстоятеля Александрійської Церкви із генерал-фельдмаршалом нацистської Німеччини Вільгельмом Кейтелем.

    “Їхні долі чимось схожі. Віллі теж спочатку чинив опір нападу на Совєтський Союз. Кейтель у 1931 році відвідував СССР із військовою делегацією і недвозначно висловлював свою думку проти нападу на нашу країну. Але в результаті продемонстрував повну лояльність фюреру (як Феодор Варфоломію), надалі підтримуючи усі його злочинні наміри”, – пише “екзарх”.

    Також, на думку забороненого митрополита Клинського, “вчинив” і патріарх Феодор.

    “Співав і любив Україну, закликав бути вірним митрополиту Онуфрію у складі Російської православної церкви. Але потім, ознайомившись із папкою про свої витівки, люб’язно наданою зв’язкою СБУ-ЦРУ, раптом різко заявив свою підтримку турецькому офіцеру Варфоломію, тим самим виправдавши геноцид населення Донбасу, десятки тисяч жертв, жінок, дітей похилого віку і покусавши руку Москви. Зрадників не люблять ніде. Тому наступний документ, хай не скоро, але він його підпише, сумнівів немає, чи буде акт про повну капітуляцію АПЦ, а її головному фігуранту Феодору місця в історії не дістанеться. Такий бездарний, жалюгідний підсумок чекає на грека, який поки що перебуває в Африці”, – зазначає Горбачьов.

    За його словами, найближчим часом священноначальником РПЦ буде надана повна відповідь на рішення Синоду Александрійської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне