П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Синод Александрійської Церкви вирішуватиме, що робити з “екзархатом” РПЦ в Африці

    Священний Синод Александрійського Патріархату розбиратиметься з російським вторгненням і створеними ним величезними душпастирськими проблемами на своєму засіданні, що починається у вівторок, 22 листопада.

    Засідання Синоду, скликаного патріархом Александрійським і всієї Африки Феодором II, відбудеться не в Олександрії, як зазвичай, а в Каїрі в Свято-Патріаршому монастирі Святого Георгія Трофея, і триватиме до 25 листопада, повідомляє Orthodoxia News Agency.

    Серед питань, що стоять на порядку денному домінуватиме вторгнення РПЦ на території та юрисдикції Александрійського Патріархату. Майже через рік після рішення Московського патріархату створити “екзархат” в Африці наслідки очевидні, і Александрійський Патріархат закликають приймати подальші рішення, щоб припинити вторгнення.

    Окрім дискусій, які відбудуться 22 листопада з цього питання, кожен Синодальний первосвященик зобов’язаний подати головному секретарю записку, в якій зазначено:

    • масштаби проблеми в провінції;
    • повні відомості про священнослужителя, російського, африканського чи іншого, хто в’їхав до його провінції, діяв нерегулярно або приєднався до “екзархату”;
    • повна інформація про парафіальну спільноту, що приєдналася до “екзархату”;
    • повне інформація про нерухоме майно його церковної провінції, яке незаконно займалося органами “екзархату”.

    Маючи детальну інформацію, Патріархат матиме точну картину того, що відбувається, за чим, звичайно, уважно стежить.

    Найсвіжіше

    Популярне