Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Відбулась зустріч Александрійського патріарха із заступником міністра закордонних справ Греції

    У вівторок, 15 листопада із офіційним візитом патріарха Олександрійського Феодора відвідав заступник міністра закордонних справ Греції, відповідальний за питання грецької діаспори, Андреас Кацаніотіс.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на orthodoxtimes.com

    Вітаючи заступника міністра у тронному залі, патріарх висловив радість з приводу цього візиту, підкресливши гармонійні відносини між Грецією та Єгиптом, “які, примирившись, підтримують різноманітну роботу Древнього патріархату на континенті майбутнього, подаючи при цьому сильний приклад того, що люди можуть мирно жити під захистом Всемилостивого Бога і дійсно в районі Середземномор’я”, як він обрпзно заявив.

    При цьому він ще раз висловив вдячність від імені Александрійської Церкви Грецькій державі, а також Прем’єр-міністру Кіріакосу Міцотакісу за постійне розуміння до загальної місіонерської, пастирської, гуманітарної та національної роботи на Африканському континенті.

    У своїй відповіді Заступник Міністра подякував Александрійському Патріарху за теплий прийом та засвідчив незмінну підтримку Урядом Греції Александрійського Патріархату та всієї Африки, підкресливши його роль як “великої сполучної ланки між Грецією та всіма африканськими державами”.

    На завершення він категорично засудив незаконне вторгнення Російської Церкви до духовної юрисдикції Александрійської Церкви в Африці, яке він охарактеризував як несправедливе, свавільне та таке, що вносить розкол у сучасний світ, який потребує єдності православ’я.

    Після цього відбувся обмін пам’ятними подарунками, а також екскурсія для Заступника Міністра приміщеннями патріаршого палацу.

    Екзарх Вселенського патріарха в Україні зустрівся із президентом Греції.

    Найсвіжіше

    Популярне