Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Генеральний секретар МЗС Греції відвідав Єрусалимський патріархат

    У вівторок, 15 листопада генеральний директор Міністерства закордонних справ Греції Трасівулос Лалакос відвідав Єрусалимський Патріархат у супроводі посла Греції в Ізраїлі Кіріакоса Лукакіса з генеральним консулом Греції в Єрусалимі Евангелосом Вліорасом, консулом Христиною Захаріудакі та іншими.

    Лалакос був прийнятий патріархом Єрусалимським Феофілом, Генеральним секретарем архієпископом Константини Аристархом, архімандритом Матфеєм та іншими отцями, повідомляє orthodoxtimes.com, передає Духовний Фронт України.

    У контексті цього візиту патріарх поінформував Лалакоса про труднощі, з якими стикається патріархія у зв’язку з проектами, які просуває муніципалітет Єрусалиму в Гефсиманському саду, на Оливній горі та на Святому Сіоні, який визнає власність Патріархії, однак не дозволяє проводити реконструкцію чи інше використання цієї власності.

    Патріарх також розповів про освітню роботу Свято-Сіонської школи, зусилля директора-розпорядника школи архімандрита Матіоса, а також про роботу зі створення Центру богословських досліджень у монастирі Святого Хреста та збереження книг бібліотеки його славнозвісної духовної школи.

    Після ознайомлення з цим Лалакос відвідав Гріб Господній для вшанування.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, екзарх Вселенського патріарха в Україні зустрівся із президентом Греції. Також Єрусалимський патріарх тепло прийняв главу «МЗС» РПЦ, попри звірства рашистів.

    Найсвіжіше

    Популярне