Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Буде неправильним сигналом: у Київраді не відмовляються встановити ялинку, але за кошти меценатів

    Відмова від одного з головних символів святкування Різдва та Нового Року буде неправильним сигналом. Адже всі ми віримо, що добро переможе зло, світло переможе темряву. Українці сьогодні демонструють всьому світові незламність нашого духу.

    Про це заявила Вікторія Муха, голова Комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, під час розгляду петиції щодо недоречності встановлення новорічної ялинки в Києві в умовах воєнного стану, повідомляє пресслужба Київради.

    “На жаль, є окуповані міста та села, де цього року не буде свята. І саме наша ялинка – як Головна ялинка країни – може стати для всіх символом надії і віри. Ми знаємо, що перемога України неминуча, і віримо, що наступного Різдва у кожному українському місті, містечку чи селищі ялинки засяють синьо-жовтими вогниками. А цього року ми не дозволимо російським варварам вкрасти у наших дітей свято. Українські дітлахи і так настраждалися від жахіть війни”, – наголосила Вікторія Муха.

    За її словами, місто і не планувало витрачати бюджетних коштів, та головними моментами визначило безпеку й енергоекономію. Звісно, фінальне рішення, чи встановлювати ялинку ухвалюватимуть, виходячи з безпекової ситуації.

    «До нас вже звернулися меценати та соціально відповідальний бізнес із пропозицією допомогти у встановленні та оформленні ялинки. Нам готові надати і саме новорічне дерево, і прикраси, а також генератор для підсвічення ялинки, у разі якщо такий формат буде схвалено. Після свят ми зможемо передати його до установи критичної інфраструктури або на фронт. Також ми розглядаємо варіант, що підсвічуватимуть ялинку лише в певні дні або години. Наприклад, у день відкриття 19 грудня, на Різдво (25 грудня та 7 січня) та у Новий рік», – розповіла Ганна Старостенко, заступниця голови Київської міської державної адміністрації.

    Вона також наголосила, що в умовах воєнного стану місто, як і планувало, однозначно відмовиться від організації святкового ярмарку та концертів біля головної ялинки.

    Найсвіжіше

    Популярне