П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Бельгії відвідав святкуванні Королівської династії Бельгійців

    Митрополит Бельгійський Афінагор, екзарх Нідерландів та Люксембургу взяв участь у Службі Божій з нагоди вшанування Королівської династії Бельгії в катедральному соборі святих Михаїла і Гудули римо-католиків у Брюсселі у вівторок, 15 листопада.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com, передає Духовний Фронт України.

    Подячний молебень відслужив римо-католицький архієпископ Малінесу і Брюсселя кардинал Юзеф де Кесель у присутності Короля Альберта ІІ, Королеви Паоли, принців Лорана, Астрід, Лорана і Клер, Прем’єр-міністра Александра де Кроо, членів Федерального Уряду, дипломатів у Бельгії та численних гостей, тоді, як визнані державою релігії були представлені їхніми лідерами.

    У своїй промові після молитви кардинал де Кесель послався на Послання апостола Павла до Римлян, зазначивши: “Яку надію дають нам ці слова, якщо їх застосувати до нашого сучасного суспільства, тобто жити разом і будувати з різноманітністю та повагою до інших. Саме в цьому полягає сенс демократичного суспільства. Але це залишається великим викликом. Ніщо не є усталеним. Це те, що ми переживаємо сьогодні з усіма напруженнями і розділеннями, які існують в наших суспільствах в Європі. Особливо війна з усіма її жахами. Війна, яка після пандемії знову робить нас вразливими. Виклики великі, як і наша відповідальність. Ця відповідальність стосується не лише політичної влади та державних діячів, але й кожного громадянина”.

    Свято Короля відзначається в Бельгії 15 листопада з 1866 року. З 2001 року Федеральний парламент Бельгії проводить церемонію на честь Короля в присутності членів бельгійської королівської родини та інших високопосадовців. Це не є національним державним святом, проте федеральні урядові установи в цей день не працюють. Традиційно виконується гімн “Te Deum”, а також проводяться приватні урочистості.

    Нагадаємо, завершилося 25-те засідання Православної єпископської асамблеї Бенілюксу.

    Найсвіжіше

    Популярне