Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Мюнхені відкрилася виставка «Ікони проти війни»

    У храмі Святого Духа в Мюнхені проходить виставка під назвою «Ікони проти війни» – проект про російське вторгнення, створений Олександром Клименком і Сонею Атлантовою, які через ікону, написану на ящиках з-під набоїв, хочуть представити перемогу життя над смертю.

    Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Апостольський екзархат УГКЦ у Німеччині та Скандинавії.

    У храмі, де проходить виставка, 15 листопада провели молебень за мир в Україні представники духовенства Апостольського екзархату для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії.

    У Мюнхені відкрилася виставка «Ікони проти війни» - фото 102661

    «Ікони цієї пересувної виставки допомагають нам у тумані жорстокості зберегти серце відкритим для добра і таким чином зберегти в серці людське. Ці ікони хочуть надихнути нас не втрачати божественне в драматичних обставинах війни. Бо тільки ті, хто мають перед очима Бога, можуть правильно споглядати на людей, ставитися до них і служити їм в дусі Ісуса», – сказав владика Богдан в коментарі до цієї виставки для друкованого видання каталогу «Ікони проти війни».

    На цьому проекті представлені твори 28-ми митців сакрального мистецтва, серед яких: Костко Маркович, Уляна Креховець, Христина Квик, Катерина Кузів та інші.

    У Мюнхені відкрилася виставка «Ікони проти війни» - фото 102662

    Виставку можна відвідати до 4 грудня, а також є можливість купівлі ікон і їх замовлення.

    Найсвіжіше

    Популярне