Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

     У Києво-Печерській лаврі співають про Росію, а паства як стадо слухає і не обурюється – Юрій Чорноморець

    Неприпустимо, щоб у Києво-Печерській лаврі звучали тези пропагандистського характеру, що вихваляють “рускій мір”.

    Так в ефірі Радіо НВ релігієзнавець Юрій Чорноморець прокоментував скандал з УПЦ МП.

    За його словами, найбільш неприємним було те, що після оприлюднення резонансного відео і питань від суспільства, більше доби тривала “величезна буря”. Всі спікери УПЦ розказували, что це фальшивка, що це провокація ПЦУ. Однак, згодом таки визнали що пісні такого змісту виконуються в лаврі постійно.

    “Жодних вибачень ми не побачили .. Ні Павло, ні Полікарп, по суті, не вибачились, а лише виправдовувались, які вони хороші”, – кажу Чорноморець.

    Насправді, ці люди (єпископи УПЦ МП- ред,) ніколи не мали проукраїнської позиції. Вони підтримували ОПЖЗ, перед тим вони підтримували Партію Регіонів, ще раніше – комуністів. І постійно закликали прихожан за них голосувати.  Їхні віруючі зазомбовані.  Це як тоталітарна секта і з цим щось треба робити. Бо сьогодні Паша  каже ми проукраїнські – всі погоджуються, завтра Паша їм скаже – беремо автомати, і вони підуть, – вважає Чорноморець.

    Він звертає увагу на те, що прихожани УПЦ МП стояли мовчали, слухали вихваляння Росії і жоден не підійшов, не обурився.

    На думку Чорноморця, керівництво УПЦ постійно толерує проросійські рухи в Церкві. Вони шукають там спонсорів, їхня пропагандистська машина теж працює. І вони не показують жодної терпимості до проукраїнських сил.

    Повна версія розмови на відео.

     

     

     

    Найсвіжіше

    Популярне