Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У рф нове посилення законодавства про «іноземних агентів» торкнеться релігійних організацій

    У Москві придушують всіх інакомислячих, які хоча б частково не згодні з їх брехнею. Всіх незгодних з політикою кремля оголошують ворогами народу – «іноагентами». Так 7 листопада стало відомо про зміни до ухваленого держдумою рф в першому читанні законопроєкту про “іноземних агентів”.

    Нові зміни стосуються ст. 239 КК (створення некомерційної організації, яка посягає на особистість та права громадян) та посилює відповідальність за неї, передають росЗМІ.

    Запропоновано посилити покарання: примусові роботи на строк до п’яти років, позбавлення волі до семи років.

    7 листопада запропоновані поправки схвалив Комітет Держдуми з державного будівництва і законодавства. Адвокат Слов’янського правового центру Сергій Чугунов звертає увагу на те, що ч. 2 ст. 239 КК останніми роками застосовують до протестантів.

    “Схема розслідування в таких справах стандартна – приховані записи богослужінь; експертиза записів, яка дійшла висновку про шкоду, що завдається громадянам; визнання деяких парафіян постраждалими (часто вони себе такими навіть не вважають); висунення обвинувачення”, кажу Чугунов.

    Якщо пропоновані зміни ухвалять, то обвинувачення за частинами 1 і 2 статті перейде з категорії середньої тяжкості до категорії тяжких злочинів з усіма наслідками, що випливають з цього.

    Найсвіжіше

    Популярне