П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Спецслужби РФ через пранкерів Вована та Лєксуса готують чергову провокацію проти України щодо сексуального насилля окупантів

    Російські спецслужби готують чергову провокацію проти України. Вони залучили до підготовки відомих у РФ пранкерів Вована (справжнє ім’я – Владімір Кузнєцов) та Лєксуса (справжнє ім’я – Алєксєй Столяров), які провели телефонну розмову зі спеціальною представницею генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Прамілою Паттен.

    Пранкери поговорили із нею від імені голови комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка. Хакерська група “Фронтові розмови окупантів” отримала стенограму цієї розмови, яку було надано в розпорядження редакції OBOZREVATEL.

    Відомо, що запис розмови Вован та Лєксус надіслали у форматі аудіо та текстового файлів одному з пропагандистських ЗМІ РФ. Рупори Кремля мають оприлюднити стенограму 10 листопада та виставити Україну в негативному світлі.

    Пранкери, прикидаючись Мережком, за завданням спецслужб РФ порушили у розмові з Паттен питання щодо створення в Гаазі міжнародного трибуналу для розслідування злочинів російської агресії проти України.

    Вони також цікавилися відносинами представниці генсека ООН із колишньою омбудсменкою України Людмилою Денісовою.

    Пранкери розпитували Паттен, чи є потерпілі від сексуального насилля окупантів, які готові розповісти про це в ООН. Цікавило їх і те, чи є в ООН докази, які б підтверджували інформацію про використання російськими військовими “Віагри” для ґвалтування жінок.

    Від імені Мережка пранкери видали провокативну заяву про те, що Україна нібито може завдати удару по місцю, де виробляють “Віагру”, якою користуються окупанти.

    Найсвіжіше

    Популярне