Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Після переходу вірян до ПЦУ у Переяславі, в УПЦ МП традиційно кричать про «захоплення»

    У Переяславі віряни УПЦ МП проголосували за перехід до Православної Церкви України згідно з законом про свободу совісті, який дає громадянам України право на зміну юрисдикції. З усім тим, заперечуючи це право, в УПЦ МП традиційно кричать на всіх своїх інформаційних площадках про «захоплення».

    «Силове захоплення відбувається за участю мера Переяслава Саулка В’ячеслава Володимировича», – обурюються в УПЦ МП.

    Крім цього в Московському патріархаті звинуватили Національну Поліцію, яка за їхніми безпідставними звинуваченнями, стала на бік «рейдерів, оскільки храм був перереєстрований у незаконний спосіб ще влітку».

    Єпископ УПЦ МП Діонісій каже, що у них є «копія протоколу зборів законної релігійної громади храму, у якому зафіксовано, що парафія нікуди не переходила».

    Ймовірно громаді, яка перейшла до ПЦУ увірвався терпець і вони намагались потрапити до храму, адже вона має всі документи на право власності храму у Переяславі, згідно з українським законодавством. УПЦ МП ж керуються не законом, а власними домислами і вигадками.

    Після переходу громади до ПЦУ, указом предстоятеля Православної Церкви України настоятелем парафії святих Бориса і Гліба у Переяславі призначено протоієрея Сергія Лущака.

    «Я був священником УПЦ (МП), але події вторгнення росії стали для мене остаточним рушієм переходу до Православної Церкви України. Священники УПЦ (МП) залежні, через високий вплив москви, але, як бачите, переходити до ПЦУ можливо. Мене назначили служити в Переяславі і мені подобається це місто – воно чимось схоже на моє рідне. Користуючись нагодою, запрошую завтра, 6 листопада, жителів Переяслава о 14:00 на служіння до церкви святих Бориса і Гліба», – ділиться отець Сергій.

    9 червня відбулось зібрання релігійної громади прихожан Церкви святих Бориса і Гліба УПЦ (МП) мікрорайону Борисівка на якому вирішили приєднатись до ПЦУ. Більшістю голосів було визначено бажання людей перейти до служіння Православної Церкви України.

    Раніше в УПЦ МП заявляли, що священник, який перейшов у ПЦУ в Зазим’ї захопив свій храм.

    Найсвіжіше

    Популярне