Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У День єдності Росії Мєдвєдєв заявив про «священну мету» війни, «володаря пекла» і «сакральну силу»

    Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Мєдвєдєв вважає, що «священна мета» Росії у війні проти України – «зупинити верховного володаря пекла». У своєму телеграм-каналі Медведєв опублікував привітання з Днем народної єдності, відповівши при цьому на п’ять питань, які він сам і сформулював.

    Слова Мєдвєдєва поширило Радіо Свобода.

    На запитання «За що ми воюємо?» Мєдвєдєв відповів, що Росія воює «за всіх своїх, за свою землю, за свою тисячолітню історію», заявивши, що їй не потрібні чужі території. Чому Росія при цьому анексувала українські території, він не пояснив.

    У відповіді на запитання «Хто воює проти нас?» Мєдвєдєв припустив, що це робить «частина вмираючого світу», у тому числі «купка божевільних нацистів-наркоманів», «велика зграя гавкаючих собак із західної псарні», а також «різноманітна зграя хрюкаючих підсвинків і недалеких обивателів з західної імперії, що розпалася».

    «Піднявшись проти них, ми набули сакральної сили», – заявляє Мєдвєдєв.

    Він також розкритикував деяких не названих партнерів, що «злякалися».

    Медведєв припустив, що у результаті війни «трухлявий світовий порядок впаде». На питання про те, в чому зброя Росії, Мєдвєдєв відповів: «У нас є можливість відправити всіх ворогів до геєни вогненної, але не це наше завдання. Ми слухаємо слова творця в наших серцях і коримось їм».

    Слово «Україна» у відеозаписі Мєдвєдєва не вживається, відсутні і згадки про «спеціальну військову операцію».

    З самого початку російського вторгнення Мєдвєдєв нерідко погрожує країнам Заходу. Він згадує про Апокаліпсис, Армаггедон, використовує інші біблійні алюзії, а також не раз натякав на можливість використання Росією ядерної зброї.

    Останнім часом низка високопоставлених російських діячів – від Патріарха Кіріла до глави Чечні Рамзана Кадирова – виступала із твердженнями, що Росія бореться в Україні проти «сатаністів» або самого «Антихриста».

    Найсвіжіше

    Популярне