Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Для церкви нової громади ПЦУ на Полтавщині збирають кошти на іконостас

    Іконостас хочуть придбати для храму новоствореної релігійної громади ПЦУ в Шишаках. Вірян просять допомогти пожертвами.

    Про це повідомив благочинний Шишацького округу та настоятель храму протоієрей Павло Якименко 1 листопада.

    Парафія Покрови пресвятої Богородиці Помісної Церкви України в Шишаках нещодавно отримала будівлю колишнього кінотеатру для звершення богослужінь.

    За словами Павла Якименка, приміщення обладнали, тож щонеділі там звершують богослужіння українською мовою. Для храму розробили проєкт іконостаса, а його виготовлення коштує 61 тис. грн.

    Проєкт іконостаса. Джерело – фейсбук-допис Павла Якименка

    Допомогти оплатити іконостас для Помісної Церкви України можна за цими реквізитами:

    4149501022878954

    Створеній влітку релігійній громаді ПЦУ в Шишаках передали для богослужінь приміщення, де раніше був кінотеатр. Рішення про безоплатну передачу будівлі ухвалила Шишацька селищна рада на засіданні сесії 30 серпня – його підтримали 16 голосами. Згідно з рішенням, будівлю передали до власності Полтавської єпархії Православної церкви України.

    Раніше стало відомо, що попри тиск московського патріархату в Шишаках та заяви Митрополита Філіпа про «міжконфесійну ворожнечу», люди створили громаду ПЦУ. 2 липня відбулися збори жителів Шишацької громади. За їхнім рішенням, з благословення Архієпископа Полтавського й Кременчуцького Федора, офіційно почала існування громада Помісної Церкви України в Шишаках.

    Найсвіжіше

    Популярне