Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Проти російського ченця порушили справу за “пропаганду тероризму” через підтримку України

    Проти 58-річного ченця РПЦЗ Іларіона, який проживає в Білгородській області Росії, порушили кримінальну справу за ст. 205.2 КК РФ. Він публікував у соцмережах пости на підтримку України.

    Знайомі ченця розповіли, що він виступав із антивоєнними заявами у соціальних мережах. Наразі невідомо про те, що з ним відбувається, повідомляє Каспаров.ru.

    Чернець Іларіон з 15 жовтня перестав виходити на зв’язок. Його сусід бачив, як силовики забрали чоловіка з його будинку в селі Хохлове. Знайти ченця вдалося лише за 10 днів. Правозахисники дізналися, що він перебуває у поліції.

    Затримати Іларіона могли за його антивоєнну позицію. Іларіон виступав у соцмережах проти війни в Україні, незадовго до затримання виклав відео, де сказав, що не вірить у пропаганду, яка називає Захід “злом”.

    Чернець Іларіон перебуває у СІЗО №3 Білгорода. Це підтвердили співробітники ізолятора. Правозахисники з’ясували, що зазначена раніше інформація про зв’язок ченця Іларіона з Російською православною церквою за кордоном виявилася невірною. У прес-службі РПЦЗ уточнили, що Іларіон не входить до їхньої юрисдикції.

    Сам Іларіон у своїх соціальних мережах писав: “Монах Російської православної церкви за кордоном (не та, яка з’єдналася з МП)”.

    Найсвіжіше

    Популярне