П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Фігурант справи про відмивання коштів з Афону зустрівся з Єрусалимський патріархом

    У п’ятницю, 28 жовтня, цивільний губернатор Святої Гори Афон Афанасіос Мартінос, прибувши до Святої Землі, відвідав Єрусалимський Патріархат.

    У цьому контексті патріарх Єрусалимський Феофіл ще раз подякував Мартіносу за його пожертви Патріархату, повідомляє Orthodox Times.

    Мартінос та його оточення відвідали патріарха Єрусалимського, який розповів їм про існуючу ситуацію в католіконі Храму Гробу Господнього та негайну потребу його ремонту через духовне значення Гробу Господнього для всього людства.

    З благословення патріарха Мартінос у відвідав церкву Воскресіння Христового, де під керівництвом ризниці Геронди, архиєпископа Єрапольського Ісідора, оглянув на місці роботи, фінансове покриття яких він візьме на себе.

    Після цього візиту, опівдні, патріарх влаштував трапезу на знак вдячності за практичний інтерес Мартіноса до Єрусалимського Патріархату.

    Європейське управління з питань запобігання зловживанням та шахрайству (OLAF), що розслідує фінансові злочини, розпочало операцію в трьох монастирях на Святій Горі Афон в рамках розслідування проти настоятелів, які, нібито, тісно пов’язані з системою президента Росії Владіміра Путіна, а також російськими олігархами.

    Свята Гора Афон потрапила в поле зору влади США через її цивільного губернатора – судновласника Афанасіоса Мартіноса, чиї судна, зокрема, перевозять російську нафту, оскільки чернеча громада, нібито, перетворилася на “лігво” російських і проросійських агентів і шпигунів, яких торгують підробленими паспортами.

    Найсвіжіше

    Популярне