Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріархія Грузії запроваджує систему акредитацій для журналістів

    Патріархія Грузинської Православної Церкви встановлює регуляції для представників ЗМІ. Як заявив на брифінгу глава служби зв’язків Грузинської Церкви із громадськістю Андрія Джагмаїдзе, журналісти часто заважають священнослужителям проводити богослужіння, поводяться неетично та агресивно.

    Про це повідомляє Грузія Онлайн.

    «У Патріархії ухвалено рішення скористатися законним правом і, як і інші відомства та організації, встановити відповідні ситуації регулювання для представників медіа у просторах, що належать патріархії. Що, виходячи з необхідності, особливо у великі свята, передбачає використання правила акредитації», – йдеться в повідомленні.

    Як заявив Джагмаїдзе, патріархія діє в рамках закону, згідно з яким заздалегідь інформуватиме суспільство та ЗМІ про встановлені правила.

    «Окрім того, що відповідно до внутрішнього розпорядку храму журналісту необхідно займати місце, відведене для медіа, в деяких випадках Патріархія залишає за собою право контролювати питання відвідуваності», – додав протоєрей.

    Нагадаємо, Грузинський патріарх Ілля помолився за полеглих в Україні грузинів. Також в Грузинській Церкві назвали фантазіями інформацію про відставку Грузинського патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне