Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Грузинській Церкві назвали фантазіями інформацію про відставку Грузинського патріарха

    Глава служби зі зв’язків із громадськістю патріархії Грузії, протоієрей Андрій Джагмаїдзе називає «черговою фантазією» поширену інформацію про те, що патріарх Грузії збирається піти у відставку у грудні.

    Як зазначив Джагмаїдзе у розмові з журналістами, вищі священнослужителі мають до патріарха батьківські почуття та їх позиція така, що патріарх має продовжувати своє служіння, передає «Грузія Онлайн».

    «Я побачив цей сюжет, сповнений брехні. Я сказав минулого року, що патріарх говорив щось подібне про свою відставку, але жодні дати та терміни, які ми чули вчора, не відповідають правді. Це чергова фантазія, брехня, брехня, брехня. Вищі священнослужителі взагалі проти цього, мають батьківські почуття до патріарха, і настрій відповідний, щоб патріарх продовжував своє служіння. Це питання не стояло на порядку денному», – зазначає Андрій Джагмаїдзе.

    У коментарі Духовному Фронту України богослов Мамука Путкарадзе назвав брехнею інформацію про відставку патріарха.

    «Звичайно це брехня і провокація з боку проросійської влади Грузії, яка бажає замінити нинішнього патріарха на більш лояльного і до влади, і до росії», – сказав він.

    Зазначається, що інформація про відставку Іллі ІІ пролунала в ефірі телеканалу “Мтаварі архі” 13 жовтня.

    Грузинська Православна Церква досі не визнала Православну Церкву України. РПЦ анексувала в неї території, після того, як у 2008 році російські війська захопили Абхазію і Південну Осетію.

    Раніше один з митрополитів Грузинської ПЦ називав перемоги України бумерангом, який повертається росії.

    Найсвіжіше

    Популярне