П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Грузинський митрополит: «Перемоги України – це бумеранг, який повертається Росії»

    Митрополит Чкондідський Грузинської православної церкви Стефане у своїй проповіді прокоментував контратаку українських військових на Харківському напрямі. Митрополит Стефане, за яким раніше не помічали критичного ставлення до Росії, привітав паству з перемогами України та заявив, що через несправедливі та неправильні дії Росія не виграє цієї війни, повідомляє «Духовна велич Львова».

    «Хочу привітати вас із перемогами України, бо сьогодні вони серйозно пішли вперед та звільняють свої території. Коли почався цей необдуманий напад на Україну, який скоїв уряд Росії, я говорив, що це так не залишиться, це не може минути без відповіді, Росія не переможе, тому що це несправедливо – як щодо України, так і стосовно нас.

    Між іншим, Його Святість казав уряду [Росії], що вам бумерангом повернеться те, що ви робите проти нас. І фактично цей бумеранг зараз потихеньку повертається. Невідомо, що буде в Москві найближчим часом… там можуть статися заворушення через цю поразку. Я не дивлюся на пропаганду. Я знаю, що напали на Україну, напали на Грузію. Ми повинні підтримувати тих, на кого було вчинено таке збройне вторгнення, вбивство людей, бомбардування – це абсолютно неприйнятно», – сказав грузинський митрополит Стефане.

    Він також побажав Україні  та українському народові Божого благословення та якнайшвидшого закінчення війни з відновленням державних кордонів.

    «Грузинська церква не прихильниця Росії»

    Митрополит Чкондідський також несподівано заявив, що Грузинська православна церква не є прихильником Росії:

    «[Деякі] хочуть охрестити це так, що якщо ми не хочемо, щоб чоловік одружився з чоловіком, то ми прихильники Росії. Це неправда. Ми не прихильники Росії. У Росії також є такі проблеми і там теж відбувається таке. І якщо наші погляди на щось співпадають, це зовсім не означає, що ми займаємо російську позицію. Ми говоримо те, що говорили віками: пропаганда содомії, содомський гріх – це взагалі гріх перед Господом».

    Митрополит Чкондідський також засудив ядерний шантаж, яким займається уряд Росії. Він закликав паству не бояться цього:

    «Що стосується використання ядерної зброї – той, хто сьогодні шантажує світ, чи це буде Кім Чен Ин чи російський уряд, чи хтось ще… Той, хто загрожує ядерною зброєю знищити весь світ, якщо не зможе провести свої інтереси, – то саме ці люди – вороги насамперед своїх країн і найнебезпечніші злочинці для всього світу. Ми не повинні їх боятися. Ми повинні намагатися, щоб вони цього не зробили. Але ми не повинні боятися і таким чином давати їм користуватися нашим страхом».

    Відзначається, що раніше впродовж років митрополит Стефане займав більш примирливу позицію щодо Росії. Тож теперішні заяви свідчать про серйозні зміни в поглядах митрополита.

    Найсвіжіше

    Популярне