Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Уже видані 83 мандати на право здійснення військового капеланства

    Перші 83 мандати на право здійснення військового капеланства видані 25 жовтня Державною службою з етнополітики та свободи совісті. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

    «Цьогоріч в Україні військові капелани набувають офіційних посад, визначених новим законодавством. Вони знаходяться поряд із воїнами, зокрема й у найнебезпечніших ситуаціях», − зазначається в повідомленні.

    Також за стандартами НАТО капелани не мають права використовувати зброю.

    «Згідно зі Законом України “Про Службу військового капеланства”, видача зброї та боєприпасів військовим капеланам заборонена», − наголошує відомство.

    Водночас у МКІП інформують, що основним напрямком діяльності капелана є можливість надати підтримку людині незалежно від її релігійних поглядів. Адже основними принципами капеланства є рівноправність представників усіх конфесій і військових капеланів, незалежно від їхньої приналежності до релігійної організації, а також толерантне ставлення до представників інших релігійних організацій.

    Повідомлялося, що інститут капеланства підтримала Верховна Рада у листопаді 2021 року, згідно з Законом “Про Службу військового капеланства”. Водночас 4 жовтня 2022 року заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Фейсбуці повідомила про запуск цієї служби в лавах Збройних сил.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, капелани офіційно працюватимуть у лікарнях України.

    Найсвіжіше

    Популярне