П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Визволили Україну від Гітлера – визволимо її і від Путіна

    Сьогодні, через 78 років після звільнення України від нацистських загарбників, маємо вигнати з України російських загарбників – ідейних нащадків чекістів-енкаведистів. Визволили Україну від Гітлера – визволимо її і від Путіна.

    Про це наголосив предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній у своєму зверненні з нагоди Дня визволення України від нацистських загарбників.

    “Цього дня у 1944-му з наших земель вигнали останніх гітлерівських загарбників, хоча це і не стало справжнім звільненням України. Бо більшовики, поновивши контроль над нашим краєм, поновили свій терор проти українських патріотів. Нині, через 78 років, маємо вигнати з України російських загарбників – ідейних нащадків чекістів-енкаведистів. Визволили Україну від Гітлера – визволимо її і від Путіна”, – наголосив митрополит Епіфаній.

    Він також підкреслив, що шкода, що дехто не робить висновків з болючих уроків історії, з наслідків війн, що гасла «Ніколи знову» перетворюють на «Можем повторіть». Шкода, що фашизм як людиноненависницький тоталітарний режим з його агресивною політикою і злочинами проти людяності, розв’язуванням загарбницьких воєн і виявами тероризму щодо мирного населення нині відродився в путінській росії.

    “Визначення суспільного терміну, яким можна адекватно оцінити все, що коїть нині РФ проти України, – то питання здебільшого до істориків, науковців, юристів, політологів. Німецьких загарбників ми називаємо фашистами і нацистами, а як маємо називати російських?” – запитує предстоятель ПЦУ.

    За його словами, з точки зору Біблії всі вони – страшні грішники, ті, хто носять каїнове тавро, вбивці, душогуби, нелюди. І не лише Путін, який віддає накази, а й кожен, хто їх виконує, кожен, хто вбиває і калічить невинних, хто хоче загарбати чуже, хто своїми діями або мовчазною байдужістю погоджується зі злом. Всіх їх чекає неминуча й вічна відплата в геєні вогненній, яка приготовлена для слуг диявола, якщо не припинять свого зла і справді не розкаються.

    “На долю наших дідів і прадідів випало присікти зло гітлерівського нацизму. На долю нашого покоління – присікти зло російського. Віримо, що так і буде! Наближаємо день нашої перемоги, день визволення України від російських загарбників” – наголосив митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне