П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Гідність і права – це запозичення із Заходу. Кіріл закликав зробити любов до батьківщини основною цінністю Росії

    Патріарх РПЦ Кіріл заявив, що список основних цінностей у Стратегії нацбезпеки Росії варто розширити і внести туди поняття “віра”, “жертовність” і “любов до вітчизни”, а поняття “гідності”, “права і свободи людини” запозичені у Заходу.

    Про це пише російське видання РБК.

    “У Стратегії національної безпеки зроблено спробу описати якусь систему цінностей. Вища цінність – це “життя”… А далі у нас ідуть запозичення із західноєвропейської філософії: “гідність”, “права і свободи людини”. Усе це добре, ніхто зараз не заперечує ні права, ні гідність людини, але чи можна це одразу ставити після “життя”?…

    А що, до цих гуманістичних ідей не було жодних цінностей? А віра, а любов до вітчизни, а жертовність, без якої взагалі немислима наша історія?

    Вона і наше благополуччя побудовані, зокрема, на жертвах попередніх поколінь. На тих, хто гинув під час війни, захищаючи батьківщину, на тих, хто працював запекло в найважчих умовах, розвиваючи економіку нашої країни, і там теж не обійшлося без жертв… Як же не сказати про любов до вітчизни, про вірність, про обов’язок, про жертовність?” – сказав Кирило.

    На думку глави РПЦ, ці “вічні цінності” “не обумовлюються політичним контекстом”, а їхній перелік можна розширювати й надалі.

    Найсвіжіше

    Популярне