Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Союзі старовірів кажуть, що Папа Римський готовий провести переговори Зеленського і Путіна

    Папа Римський Франциск готовий провести у Ватикані переговори президента України Володимира Зеленського і президента РФ Владіміра Путіна для врегулювання конфліктів.

    Про це голова Всесвітньої союзу старовірів Лєонід Сєвастьянов із посиланням на особисту розмову з понтифіком, повідомляють російські ЗМІ.

    “Те, як Пєсков відреагував, дало зрозуміти, що Папа Римський Росію теж влаштовує як переговорник. Маємо розпочатися якісь рухи, насамперед, напевно, з боку російського. Папа мені підтвердив, що він готовий бути таким посередником, готовий надати Ватикан як площадку переговорну, спочатку між Путіним та Зеленським. У вигляді круглого столу: Папа Римський, Путін та Зеленський. Понтифік готовий виступити як модератор. А президенти можуть обговорити теми, наприклад, про припинення вогню, про якесь розведення армій, а потім уже можна обговорювати глобальніші речі”, – сказав Сєвастьянов.

    Він додав, що після проведення таких переговорів Папа Римський пропонує провести конференцію, в якій крім української та російської сторін також взяли б участь представники США та європейських країн.

    “Конференція про безпеку в Європі, всі повинні домовитися про якусь нову форму безпеки. Ватикан має достатньо інфраструктури в Римі, щоб провести будь-яку конференцію будь-якого формату на своїй території”, – зазначив глава союзу старовірів.

    Раніше президент Франції Емманюель Макрон говорив з понтифіком про необхідність «релігійного діалогу» та «роль», яку може відіграти Католицька Церква. Президент Франції також попросив Папу «зателефонувати Владіміру Путіну, російському православному патріарху Кірілу, а також Джо Байдену», щоб «сприяти мирному процесу» в Україні

    Найсвіжіше

    Популярне