Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Макрон попросив Франциска зателефонувати Путіну, патріарху Кірілу і Байдену

    Президент Франції Емманюель Макрон втретє після того, як став президентом, зустрівся з Папою Франциском у Ватикані у понеділок, 24 жовтня.

    Макрон говорив з понтифіком про необхідність «релігійного діалогу» та «роль», яку може відіграти Католицька Церква. Президент Франції також попросив Папу «зателефонувати Владіміру Путіну, російському православному патріарху Кірілу, а також Джо Байдену», щоб «сприяти мирному процесу» в Україні, сказав він тижневику Le Point після зустрічі з понтифіком, передає Le Figaro.

    «Нам потрібно, щоб Сполучені Штати сіли за стіл, щоб сприяти мирному процесу в Україні», – продовжив Емманюель Макрон. «Однак у Джо Байдена справжні довірчі стосунки з Папою. Папа Римський може вплинути на нього для відновлення американської участі в Гаїті та Україні», – сказав він.

    У неділю Еммануель Макрон виступив із закликом до миру в Україні на міжрелігійному саміті в Римі, підкресливши, що вона може втрутитися лише тоді, коли українці «вирішать» і згідно з «умовами» Києва.

    Щодо російського вторгнення в Україну Папа Римський Франциск не перестає засуджувати конфлікт з моменту його спалаху 24 лютого, водночас намагаючись підтримувати дипломатичний діалог із Москвою та Російською православною церквою, яка дуже зближується з позиціями Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне