П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: війна спонукає до єдності, тому ми повинні об’єднатись в єдину Церкву

    Загалом з 24 лютого до Православної церкви України приєдналася на даний час близько 700 парафій.

    Про це в інтерв’ю «Суспільному» розповів предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній.

    Предстоятель ПЦУ підкреслив, що війна — це зло, але це зло нас спонукає до єдності, бо в єдності наша сила і цією силою ми здолаємо це зло.  «Тому в цей непростий час ми повинні всі згуртуватися в єдину Церкву для того, щоб протистояти викликам з боку нашого так званого старшого брата, який себе називав завжди таким і хоче зараз нас задушити, знищити і чинить геноцид щодо українського народу. І тільки єдністю ми можемо протистояти і отримати повну перемогу», – зазначив він.

    Він розповів, що процес переходу парафій постійно відбувається і кожного тижня парафії в тій чи іншій області, а особливо це стосується західного регіону, центрального, північного, там більш інтенсивно парафії долучаються.

    «На жаль, на Півдні і на Сході цей процес не є настільки інтенсивним, але постійно громада визначається, бо, згідно з українським законодавством, кожна релігійна громада має право зміни своєї юрисдикції. Ми хочемо, щоб цей процес відбувався мирно, спокійно і добровільно, і так відбувається», – сказав митрополит.

    За словами предстоятеля ПЦУ, ті громади, які зараз долучаються, проводять збори і своєю більшістю приймають рішення долучаються.

    «Немає жодних конфліктів чи непорозумінь. Так поступово, громада за громадою надихається в цей непростий час, особливо тоді, коли в село привозять вже загиблого новітнього героя. Тоді люди духовно прокидаються, реально бачать, що це велике зло, яке нас повинно об’єднати», – розповів єрарх.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній став лауреатом міжнародної відзнаки In Veritate ім. Тадеуша Пєронка. Також предстоятель ПЦУ зустрівся з президенткою Європейського парламенту.

    Найсвіжіше

    Популярне