П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    російський Червоний Хрест збирає допомогу сім’ям росіян, яких відправили вбивати українців

    російський Червоний Хрест збирає кошти на підтримку сімей мобілізованих росіян, яких відправляють на загарбницьку війну в Україну та вбивства українців.

    «Тим часом, російський Червоний Хрест збирає гроші для родин мобілізованих росіян, яких відправили вбивати українців», – повідомила речниця керівника Офісу Президента України Дарина Зарівна у Телеграмі, передає Укрінформ.

    Зарівна опублікувала скриншот сторінки із відповідним оголошенням про збір «у рамках акції #мывместе».

    Водночас речник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Олександр Власенко у коментарі пояснив, що цей збір проводить «російський Червоний Хрест», а не «російська делегація Міжнародного комітету Червоного Хреста», це – різні організації, які об’єднують тільки спільні принципи.

    За його словами, національні товариства Червоного Хреста абсолютно незалежні у своїй діяльності, своїй ініціативі, і жодним чином не підпорядковуються і не звітують перед МКЧХ.

    «Існує рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Це – загальна організація, яка має декілька складових. Одна із цих складових – це національні товариства Червоного Хреста, у них є свої задачі. У кожній країні є одне таке товариство, вони виконують там свої функції. Їх об’єднує така парасолькова організація як Міжнародна федерація товариств Червоного Хреста і Червоного півмісяця. І є окремо Міжнародний комітет Червоного Хреста, у нас своя задача, ми працюємо у зоні конфлікту, наша місія звучить, як допомагати цивільному населенню, що постраждало внаслідок збройного конфлікту або інших ситуацій насильства. Тобто ми об’єднані лише одним рухом», – підкреслив Власенко.

    Як повідомлялося, раніше Єрмак поставив вимогу Міжнародному комітету Червоного Хреста до 17 жовтня направити свою місію до колонії в Оленівці на тимчасово окупованій території Донецької області, де утримують українських військовополонених. Він запевнив, що Україна всіляко сприятиме цій місії і готова до неї долучитися. В іншому разі, за його словами, Україна застосовуватиме всі можливі інформаційні й дипломатичні засоби для зрушення цього питання з місця.

    Нагадаємо Україна ввела санкції проти патріарха Кіріла та духівника Путіна.

    Найсвіжіше

    Популярне