Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з архієпископом Великобританії

    Вселенський патріарх Варфоломій прибув у четвер до лондонського міжнародного аеропорту Хітроу (Велика Британія) у супроводі делегації єрархів, духовенства та служителів Вселенського патріархату.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Патріарха прийняли та привітали у Сполученому Королівстві від імені всіх вірних Архієпархії Архієпископ Тіатирський і Великобританії Микита, Директор Канцелярії Архиєпископа архімандрит Нефон Цімаліс, та архідиякон Георгій Цурус. Також вітав патріарха посол Грецької Республіки Георгій Цуруус, та пан Гюнес Єслідаг, заступник голови місії Посольства Республіки Туреччина.

    На додаток до святкового характеру цього візиту на честь сторіччя заснування Архієпархії, маршрут Вселенського патріарха матиме сильний пастирський фокус.

    Патріарх також зустрінеться з урядовцями та керівниками інституцій, але архієпископ Микита також виділив достатньо часу для відвідин парафій та центрів служіння по всьому Лондону, щоб висвітлити багатогранне та орієнтоване на людей служіння цієї історичної Архієпископії, поділившись з патріархом з перших вуст пастирськими, освітніми, духовними, культурними та благодійними зусиллями місцевих православних громад.

    Як повідомлялось раніше, уранці 21 жовтня у храмі Всіх Святих у Лондоні відбудеться подячний молебень (доксологія) з нагоди прибуття Вселенського патріарха, а в другій половині дня Його Всесвятість очолить Велику Вечірню в храмі Святого Нектарія в Баттерсі.

    У суботу, 22 жовтня, вранці Вселенський патріарх очолить Божественну Літургію у Святому Патріаршому Ставропігійному монастирі Святого Іоанна Предтечі в Ессексі. У другій половині того ж дня він очолить Велику Вечірню в церкві Св. Димитрія в Едмонтоні. Потім він відвідає вечерю з представниками молоді Святої Архиєпархії.

    У неділю Вселенський патріарх очолить Божественну Літургію у Святому Соборі Святої Софії в Бейсуотері, Лондон, а в другій половині дня він візьме участь у Вечірні у Святому Соборі Святого Якова Церкви Англії.

    Під час перебування у Великій Британії патріарх зустрінеться з лордом Ахмадом Вімблдонським, державним міністром, відповідальним за Близький Схід, Південно-Східну Азію та ООН.

    Він також відвідає церкву Всіх Святих у графстві Хартфордшир, де благословить початок її громадсько-корисної діяльності, зустрінеться з християнськими лідерами Лондона, а також з послами Грецької Республіки Іоаннісом Раптакісом і Турецької Республіки Умітом Ялчином.

    Найсвіжіше

    Популярне