Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх відбув із візитом до Великої Британії

    Вселенський патріарх Варфоломій відбув у четвер, 20 жовтня, з Фанару з офіційним візитом до Великої Британії, щоб на запрошення архиєпископа Фіатірського і Британського Микити взяти участь у святкуваннях сторіччя заснування Св. Архиєпархії.

    У рамках візиту Вселенський патріарх зустрінеться з Його Величностю королем Великобританії Карлом III у Букінгемському палаці, повідомляє Orthodox Times.

    Уранці 21 жовтня у храмі Всіх Святих у Лондоні відбудеться подячний молебень (доксологія) з нагоди прибуття Вселенського патріарха, а в другій половині дня Його Всесвятість очолить Велику Вечірню в храмі Святого Нектарія в Баттерсі.

    У суботу, 22 жовтня, вранці Вселенський патріарх очолить Божественну Літургію у Святому Патріаршому Ставропігійному монастирі Святого Іоанна Предтечі в Ессексі. У другій половині того ж дня він очолить Велику Вечірню в церкві Св. Димитрія в Едмонтоні. Потім він відвідає вечерю з представниками молоді Святої Архиєпархії.

    У неділю Вселенський патріарх очолить Божественну Літургію у Святому Соборі Святої Софії в Бейсуотері, Лондон, а в другій половині дня він візьме участь у Вечірні у Святому Соборі Святого Якова Церкви Англії.

    Під час перебування у Великій Британії патріарх зустрінеться з лордом Ахмадом Вімблдонським, державним міністром, відповідальним за Близький Схід, Південно-Східну Азію та ООН.

    Він також відвідає церкву Всіх Святих у графстві Хартфордшир, де благословить початок її громадсько-корисної діяльності, зустрінеться з християнськими лідерами Лондона, а також з послами Грецької Республіки Іоаннісом Раптакісом і Турецької Республіки Умітом Ялчином.

    Найсвіжіше

    Популярне