Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Релігієзнавиця розповіла, як російські попи в Європі несуть ідеологію «русского мира» і коли «вистрелить рушниця»

    Російська православна церква останніми роками купила низку об’єктів на норвезькому узбережжі, розташованих поруч із важливими військовими об’єктами.

    В інтерв’ю Радіо НВ релігієзнавиця Ірина Богачевська прокоментувала цю інформацію та розповіла, наскільки сильний вплив російські попи мають у Європі.

    Вона каже, що у збіг обставин не вірить і що РПЦ не просто так організовує парафії поблизу військових об’єктів Норвегії. «(Сміється — ред.) Ви знаєте, у збіг віриться погано, особливо знаючи анамнез відносин РПЦ і державних структур Росії. Тут можна припустити, [що існують] далекосяжні плани, які прикриваються церквою», – зазначила пані Ірина.

    Вона каже, що «скрізь, де є РПЦ, вона несе за собою цю ідеологію «русского мира», проповідує цей, що називається, ідеал прислужування державним структурам. Навіть не обов’язково мати парафію».

    фарватері Російської православної церкви діє Сербська православна церква, наголошує Ірина Богачевська.

    «Приїжджаєш у відоме курортне містечко Котор і бачиш величезний монументальний собор Сербської православної церкви. А поряд, у провулочку, крихітна маленька церква та напис: «Незалежна чорногорська православна церква». Ця ситуація мені дуже нагадує ту, що була у нас із УПЦ МП та УПЦ Київського патріархату», – каже вона.

    За її словами Україна подолала це завдяки тому, що отримала Томос на автокефалію і утворилась незалежна автокефальна Православна Церква України.

    Найсвіжіше

    Популярне