Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Покрови митрополит ПЦУ молився з українською громадою в Стамбулі

    14 жовтня, в день свята Покрову Пресвятої Богородиці та День захисників і захисниць України, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр молився за Божественною літургією у церкві святителя Миколая Чудотворця в районі Фатіх у Стамбулі, Туреччина.

    Про це повідомляє сайт єпархії ПЦУ.

    За богослужінням, яке з благословіння Вселенського Патріарха Варфоломія очолив єпископ Галікарнаський Адріан, також молився Генеральний Консул України в Стамбулі Роман Недільський.

    Зазначимо, що в цьому храмі молиться українська православна громада міста. Цього дня за відправою молилися українці діаспори та вимушені, внаслідок війни, переселенці. Присутніми були також діаспоряни – кримські татари.

    Цього ж дня митрополит Олександр помолився біля святинь собору святого Георгія на Фанарі та історичного храму Пресвятої Богородиці у Влахернах, де відбулося явлення Богоматері, на честь якого й встановили свято Покрову Пресвятої Богородиці.

    Нагадаємо, раніше митрополит Олександр зустрівся з консулом України в Стамбулі, а також з митрополитом Лангадським Платоном. Єрарх також відвідав Консульство України в Салоніках.

    Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua
    Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua

    Найсвіжіше

    Популярне