П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Комісія єпископатів ЄС закликала агресора негайно зупинити бойові дії в Україні

    Делегати єпископських конференцій Європейського Союзу висловили свій «глибокий смуток з приводу жахливих людських страждань», які були завдані «братам і сестрам в Україні» російською «брутальною військовою агресією».
    Про це пише РІСУ.

    Про це йдеться у підсумковій заяві осінньої пленарної сесії Комісії єпископатів ЄС (COMECE), яка 12-14 жовтня 2022 р. відбувалася в Брюсселі, передають Новини Ватикану.

    Єрархи зазначають, що підносять молитву за загиблих, виражаючи щиру близькість їхнім родинам.

    «Почуваємося однаково близькими з мільйонами біженців, в основному жінок і дітей, які були змушені залишити свої домівки, як також з усіма, хто в Україні та сусідніх країнах страждає через “божевілля війни”», – зазначають представники єпископатів Європейського Союзу.

    «Війна в Україні стосується нас безпосередньо як громадян Європейського Союзу, – читаємо в заяві. – Наша думка лине до всіх тих, хто перебуває в дедалі драматичніших суспільно-економічних труднощах через енергетичний надзвичайний стан, зростання інфляції та вартості життя. Насамперед, у моменти кризи, як теперішній, ще раз усвідомлюємо, що Європейський Союз – це цінна дійсність, згідно з його початковим натхненням». Єпископи також дякують європейським політикам за солідарність з Україною та за зусилля, спрямовані на полегшення наслідків війни для громадян ЄС, закликаючи їх «зберігати свою єдність та залишатися рішучими в тому, що стосується європейського проекту».

    Комісія єпископатів ЄС приєднується до численних закликів Папи Франциска та Святого Престолу та в свою чергу звертається із закликом «до відповідальних за агресію, щоби вони негайно зупинили бойові дії, а до всіх сторін – щоб були відкритими на “серйозні пропозиції” щодо справедливого миру з огляду на стале вирішення конфлікту в повній пошані до міжнародного права та територіальної цілісності України».

    Найсвіжіше

    Популярне