Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На схилі біля Катерининської церкви у Чернігові розгорнули найбільший в’язаний прапор України

    Сьогодні, 14 жовтня, біля Катерининської церкви у Чернігові встановили новий рекорд України з найбільшого по розміру в’язаного прапора. Про це повідомляє Суспільне, яка перебувала на місці встановлення рекорду.

    Його довжина — 30 м 54 см, а ширина — 20 м 20 см.

    В’язали прапор приблизно 350 жінок з усієї України та з-за кордону протягом чотирьох місяців.

    Починалося все з ідеї учасниць благодійного фонду “Чарівниці добра” в’язати пледи у жовто-блакитних кольорах для дітей з інтернатів та дитбудинків. Згодом вирішили зшити їх у прапор.

    “Ідея з патріотичними кольорами мене надихнула і ми вирішили не просто робити пледи, а об’єднати їх. Об’єднати всіх в’язальниць в Україні, спробувати це зробити, тому що всі були в депресії, в сльозах, у горі”, — каже засновниця благодійного фонду “Чарівниці добра” Альона Розумієнко.

    “Почали в’язати кожен – хтось квадратик, хтось пледик, і почали нам надсилати. В’язала вся Україна, окрім Криму, на жаль. До нас ще пледи приходили з Польщі, Італії, Франції, Німеччини й навіть Канади”, — розповіла учасниця благодійного фонду Анна Рибалко.

    Передавали в’язані клаптики для прапора навіть з окупованих територій.

    “Дівчина передавала через волонтерів і вона зашила квадрати для прапора у чоловічу майку, майку зашила у наволочку, воно там ще було запаковано. Вона дуже переживала, що якщо знайдуть прапор, а там були жовті й сині квадрати, що вони не доїдуть. Але ми їх пришили, вони десь тут, вона з нами. Херсонська область з нами”, — каже учасниця благодійного фонду Олена Савичева.

    За словами експерта Національного реєстру рекордів Віталія Зоріна, рекордів України, присвячених державному прапору, дуже багато. Але саме в Чернігові змогли поставити ще одне, в’язане досягнення.

    “Це досягнення, перш за все, не про сантиметри й метри. Це досягнення, перш за все, про наполегливість, тому що ми цю заявку отримали від Альони, головної організаторки, ще навесні, практично в самий розпал бойових дій у наших областях. Від нього віє теплом не тільки шерсті, а теплом всіх тих сердець, які впродовж кількох місяців тримали спиці в руках”.

    Незабаром його хочуть зважити та зафіксувати ще один рекорд України на найважчий прапор, адже він важить понад 200 кг.

    Після цього його розділять на частини та зроблять менший прапор, який залишать у Чернігові. З решти тканини зроблять пледи. Частину з них передадуть дітям з різних регіонів України: родинам ВПО та в інтернати. Іншу частину пледів організатори хочуть продати, а гроші передати на потреби ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне