Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ перерахував пожертви вірян на планшет для ЗСУ

    Під час перебування на горі Афон священник Віктор Мартиненко отримав пожертви вірян за записки прочитані на цій святій горі. Він перерахував усі гроші на придбання планшету для військових, адже дізнався про потребу в цьому від своєї дружини, яка нещодавно зустрілась із захисником України.

    «У день, коли ми молилися на Афоні, моя дружина зустрілася з воїном – нашим земляком Вапном Мазурком, який, перебуваючи і кількаденній відпустці з передової, купував у неї квіти. Він розповів про гостру потребу їхнього підрозділу у планшетах. Наразі ті планшети рятують життя наших хлопців, які почали звільняти українські території від нечисті. Тож я подумав, що Богу не так приємна буде свічка чи інша офіра, як врятоване життя Його дитини, що відважно боронить свою землю. Тож, УСІ ДО КОПІЙКИ, гроші, що ви надіслали мені за записки – 5730 гривень – я перевів на придбання планшетів для наших героїв із ЗСУ», – написав священник ПЦУ у Фейсбуці.

    Отець додав, що з паломницькою групою, очолюваною митрополитом Олександром (Драбинком), вони відвідали одинадцять монастирів Святої гори, вклонилися багатьом святиням, реліквіям і відомим усьому християнському світові чудотворним іконам.
    У древніх храмах святих монастирів Ксенофонт і Пантократор вони відслужили дві Божественних літургії.

    «Я сумлінно виконав обіцяне вам – усі записки, дані вами, усі імена написані у коментарях чи особисто – усіх пом’янув на святих Літургіях. Хай Бог почує наші молитви – і подасть кожному за потребою його – оборонцям Батьківщини – захист та допомогу, полоненим – звільнення, хворим – зцілення, а усім нам – перемогу і благословенний мир! Дякую усім, хто відгукнувся на моє прохання і переказав свої кошти, як жертву до записок, щоб я поставив свічку на Святій горі!», – зауважив отець Віктор.

    За його словами, афонські монахи кажуть, що Матір Божа є ігуменією Святої гори – і все тут відбувається з Її волі.

    Найсвіжіше

    Популярне