Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині у парафію, що приєдналась до ПЦУ, відбувся перший візит архієрея

    Єрарх Православної Церкви України митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію в парафії Покрови Пресвятої Богородиці в селі Пальче Ківерецького деканату (Луцький р-н), що у травні увійшла в лоно ПЦУ.

    Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

    Разом із архієреєм і вірянами молились: декан Свято-Успенського округу протоієрей Андрій Мовчанюк, настоятель священник Богдан Григор’єв, інше духовенство. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних парафіян.

    Цей храм засновано в першій половині 90-х років. Доти в цій місцевості церкви не було, люди ходили у сусідні села. Чин освячення наріжного каменя здійснило духовенство Київського патріархату, але храм освячували московські служителі в 1995-му році.

    У травні цього року парафія вийшла з юрисдикції УПЦ МП і возз’єдналася з Православною Церквою України. На загальних зборах парафії майже всі підтримали таку пропозицію. Тодішній настоятель, на жаль, вирішив «зберегти вірність» російській церкві.

    Раніше російська пропаганда божеволіла від переходу парафій сіл Озеро та Пальче в ПЦУ. Там розміщували публікації із заголовками про «захопленням храму». Нагадаємо, ДФУ веде інтерактивну карту переходів громад «УПЦ» МП до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне