П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Культурна експансія: Онуфрій освятив храм на честь святого, який жив на московії

    8 жовтня в Солом’янському районі м. Києва очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій (Березовський) освятив храм на честь московського святого – Сергія Радонежського, повідомляє сайт УПЦ МП.

    Прикметно, що серед усіх українських святих УПЦ МП продовжує освячувати храми на честь московських святих, які не мають ніякого відношення до України й зокрема Києва.

    Очільнику УПЦ МП співслужили багато єрархів, окрім митрополита Антонія (Паканича).

    Представники УПЦ МП із сотні українських подвижників не обрали жодного. Натомість для освячення храму вони вибрали російського Сергія, що народився у Ростові і жив у Радонежі, під Московією. Він підтримував князя Дмитра Донського.

    Нагадаємо, 21 вересня 2020 року на території Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» УПЦ МП почала зводити храм на честь московського святого Сергія Радонежського. Освятив храм очільник УПЦ МП Онуфрій. Був присутній депутат ОПЗЖ Юрій Бойко.

    Пізніше УПЦ МП освятила храмовий комплекс на честь російського святого – Серафима Саровського на Полтавщині.

    9 жовтня 2020 року Онуфрій прибув на офіційне відкриття приватної школи колишнього регіонала Сергія Ківалова в Одесі, яка отримала назву Міжнародна академічна школа «Одеса».  На території навчального закладу функціонує два православних храми УПЦ МП: на честь російського святого – Сергія Радонезького та Іоанна Богослова.

    Найсвіжіше

    Популярне