П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    На Херсонщині окупанти викрадають людей. Зник пастор

    У Херсонській області російські військові та представники ФСБ РФ викрали вісьмох людей. Чоловіків і жінок забрали з домівок та вулиць у Херсоні, Генічеську, Веселому та Білозерській тергромаді, повідомляє Нацполіція, передають Факти.

    Зокрема, російські військові прийшли до квартири 61-річного чоловіка, вибили вхідні двері та силоміць забрали з його будинку. Потім окупанти повернулися та забрали комп’ютер, документи, особисті речі, а з подвір’я викрали легковий автомобіль Volkswagen Tiguan.

    У Каховському районі військові РФ захопили в полон пастора Християнської церкви, забрали майно та машину чоловіка.

    У передмісті Херсона забрали в полон чоловіка, повідомила його наречена. Жінка розповіла, що під час спілкування із громадянином телефоном слухавку взяв російський військовий. Загарбник заявив, що мирний житель має великі проблеми, а також він захоплений у полон.

    У центрі Херсона представники окупантів захопили приміщення, в якому до початку повномасштабної війни в Україні розташовувалося підприємство з пошиття одягу. Нині все обладнання цеху використовується для потреб російської армії, зазначили у поліції.

    У селі Львове встановили шістьох колаборантів з-поміж місцевих жителів. Вони брали участь в організації псевдореферендуму за приєднання до складу РФ та входили до складу “виборчої комісії”.

    Окупанти обстріляли Миролюбівку, Петрівку, Білоусове, Новопетрівку та Сухий Ставок, внаслідок чого є поранені люди, пошкоджено та зруйновано житлові будинки. У деяких населених пунктах відсутнє водопостачання та електроенергія, які не можуть відновити найближчим часом через постійні атаки ворога.

    Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України, покарання за яке передбачає тюремне ув’язнення до 15 років або довічне позбавлення волі.

    Нагадаємо, на Херсонщині за псевдореферендум” агітували вигаданими висловами, що приписують святому УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне