П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Життя Отців Церкви сприяє миру в душах і суспільстві, – патріарх Румунії

    Патріарх Румунський Даниїл звернувся з посланням до учасників 28-ї Міжнародної міжхристиянської конференції з питань православної духовності, що проходила 6-9 вересня 2022 року в монастирі Бозе в Італії.

    Патріарх Даниїл висловив вдячність організаторам, які вже майже три десятиліття просувають православну духовність та святоотцівське богослов’я, – передає orthodoxtimes.com

    “У сучасному світі, де панують егоїзм і жадібність, які, в свою чергу, спричиняють багато розділень і конфліктів, життя в молитві і покаянні Отців Церкви є надійним способом сприяння миру і злагоді в душі людини, а, отже, і в суспільстві, в якому вона живе”, – зазначив патріарх Румунської Православної Церкви.

    Він нагадав, що 2022 рік проголошений Священним Синодом Румунської Православної Церкви Урочистим роком молитви в житті Церкви і християнина та роком пам’яті святих ісихастів Симеона Нового Богослова, Григорія Палами і Паїсія (Величковського) Неамтського, наслідувачів преподобного Ісаака і вчителів молитви для багатьох поколінь ченців і християн, які шукають спасіння.

    Зазначимо, що Румунська Церква передала тисячу рюкзаків для дітей-біженців з України. УПЦ США ​​доставила в Україну ще 4 машини швидкої допомоги.

    Найсвіжіше

    Популярне