Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    “Місце, де викопують тіла закатованих людей, убитих із ненависті! – кардинал Краєвський прокоментував побачене в Ізюмі

    Кардинал Конрад Краєвський, Папський благодійник і префект Дикастерії з питань благодійності, цими днями звершує вже четвертий візит в Україну від початку відкритої війни. 19 вересня він побував в Ізюмі, де було вбито сотні людей, а зараз відбуваються ексгумації.

    “Місце, де викопують тіла закатованих людей, убитих із ненависті!, – так прокоментував карданал побачене в Ізюмі. Його відгук розмістив сайт Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ.

    “Дуже важкий емоційний момент, хоч знаю, що це є війна, яка завжди несе собою смертельні жертви. Але те, що мене дуже схвилювало в Ізюмі: 50 військових, поліціянтів, молодих людей, які викопували ці тіла, — вони це робили з глибокою пошаною і в ідеальній тиші… Робили, переповнені молитвою; навіть я би сказав, що це була Свята Меса, після Святої Меси. Вони немовби відкопували своїх найближчих. Це мене сильно зачепило, бо, за всієї небезпеки ракетних обстрілів, які там відбуваються, вони проявляли те, що є найпрекрасніше: велику пошану для померлого. Мене це дуже зворушило, бо війна є брутальна і жорстока, а вони показували те, що є найпрекрасніше в людині: велику пошану до гідноті людини. Бо саме так виражається любов до ближнього. Цей день був дуже євангельський, бо ми віддавали честь людям, які загинули трагічно. Не було в нас ненависті, [бажання] помсти до тих, які це зробили. Було лише велике прагнення гідно поховати цих людей”.

    Найсвіжіше

    Популярне