Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У СБУ роз’яснили свою позицію щодо переходів релігійних громад

    У Службі безпеки України прокоментували листа свого структурного підрозділу до столичних райадміністрацій про можливу “дестабілізацію суспільно-політичної ситуації” через перехід громад від Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

    Як наголосили у пресслужбі відомства, СБУ жодним чином не втручається у релігійні процеси в державі, а діє виключно із міркувань національної безпеки, передає УНІАН.

    “Водночас ми чудово розуміємо, що Росія не полишає спроб розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні і, зокрема, використовує для цього і релігійний фактор. Тож у листі, котрий було надіслано Київським управлінням СБУ в районні адміністрації столиці, окреслено низку аспектів, які використовують представники ворожих спецслужб для інформаційно-підривної діяльності проти України. Також Служба безпеки звернула увагу на протидію таким ворожим проявам”, – зазначили у прес-службі відомства.

    У спецслужбі також нагадали, що під час воєнного стану забороняються будь-які масові зібрання людей, оскільки це може становити загрозу їхньому життю – через підвищений ризик ракетних ударів та диверсій, які може вчиняти РФ.

    “З метою недопущення таких кризових ситуацій, а також розхитування настроїв українського суспільства, що може мати негативні наслідки під час війни, СБУ моніторить потенційні загрози та інформує уповноважені структури”, – додали у Службі безпеки.

    Найсвіжіше

    Популярне