П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Капелан ПЦУ: Бути в Московському патріархаті – це бути причетним до вбивства українських громадян

    Капелан ПЦУ Сергій Дмітрієв, який був одним із перших священнослужителів у Херсоні, хто вийшов із УПЦ МП, розповів, що для нього стало поштовхом для такого рішення.

    «Храм, у якому я служив у Херсоні, був україномовним. Служби йшли українською, в храмі була капела бандуристів, Спілка української молоді, був кабінет Конгресу українських націоналістів, Центр української книги. У мене гостював Левко Лук’яненко два тижні, купа письменників, різні форуми. Це ще за часів Московського патріархату. До мене ходили священники Київського патріархату», – ділиться отець, передає РІСУ.

    Він зазначив, що при покійному Володимирі Сабодані (предстоятель УПЦ МП у 1992-2014 роках, – Ред.) йшло до того, що церкви об’єднаються і все буде добре. Було сподівання, що якимось законним шляхом відбудеться об’єднання і буде незалежна церква, каже священник ПЦУ.

    «Але коли почалася Революція гідності, анексія Криму, коли Московський патріархат почав захоплювати церкви в Криму, на Донбасі, коли Московський патріархат почав благословляти вбивати українських громадян, для мене це була злочинність. Бути присутнім у Московському патріархаті – це бути причетним до вбивства українських громадян. Я так вважаю досі. І це була основна причина», – підсумував військовий капелан.

    Нагадаємо, капелан ПЦУ з Шацька доставив на передову чергову партію найнеобхіднішого. Також на Закарпатті ПЦУ із благодійниками США подарувала побутову техніку вимушеним переселенцям.

    Найсвіжіше

    Популярне