П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Засідання Полтавради не відбулося через зняття питання з порядку денного про заборону УПЦ МП

    У п’ятницю, 9 вересня, мало відбутися засідання шістнадцятої сесії Полтавської міськради восьмого скликання. Проте воно не відбулося – не було кворуму.

    Фракція «Європейської Солідарності» у повному складі відмовилася брати участь у засіданні, передає «Полтавщина».

    «Найбільшою помилкою нашого міського голови було те, що він виключив з порядку денного сесії дуже важливе питання, а саме про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території України. Тому розуміючи важливість даного питання і зважуючи всі за і проти, нашою фракцією ми вирішили одноголосно не йти на сесію адже це надважливе питання і стосується кожного. В час повномасштабного вторгнення ми не можемо дозволити собі «гладити ворога по голові» і залишати його поряд біля нас. Адже саме через ці церкви здійснюється російська пропаганда і виправдання так званої «спецоперації». Зараз ми маємо захищати країну, а ця церква виправдовує посягання на нашу цілісність», – депутатка Оксана Дрюк пояснила позицію фракції.

    Її позицію підтримав колега по фракції, священник Олександр Дедюхін.

    «Сьогодні НЕ відбулася сесія Полтавської міської ради через відсутність кворуму. Щоби припинити будь-які маніпуляції з цього приводу одразу повідомляю: моя відсутність обумовлена невключенням питання про заборону московського патріархату у порядок денний. Хтось скаже, що це неважливо, що потрібно зайнятися більш нагальними питаннями тощо. Ось що я маю сказати. На сьогодні я та мої виборці не бачимо іншого більш нагального питання. Спочатку ідеологія, а потім економіка. Спочатку безпека, а потім розподіл коштів. Бо московський патріархат – це перш за все агенти ФСБ і підтримувати його в Україні може або абсолютний ідіот, або колаборант» – заявив Дедюхін.

    Раніше за обговорення ідеї заборони УПЦ і за демонтаж із дзвіниці двоголового орла проголосували колишні депутати ОПЗЖ Євген Момонт і Оксана Деркач. Причому Євген у цьому питанні був чи не найактивнішим. Він підштовхував депутатів голосувати, і говорив, що тут «немає чого пояснювати» й «та не може бути жодних заперечень».

    Найсвіжіше

    Популярне